Castelul Tepes

4 metode care te vor ajuta sa alegi cadoul potrivit de Craciun!

Cand oferi cadoul potrivit bucuria este dubla. Entuziasmul si nerabdarea care apar pe chipul prietenilor tai te vor cuprinde si pe tine. Pentru ca un cadou este, in primul rand, despre emotie, mai ales cea pe care tu o starnesti la deschiderea lui. Imagineaza-ti noaptea de Ajun si deschiderea cadourilor de sub brad care sunt total nepotrivite, mici, mari, dubluri sau lucruri nedorite. Ce stare observi in aer? Brusc atmosfera de pretuire, grija si iubire paleste incet din cauza cadourilor nepotrivite. Ca sa nu treci prin astfel de situatii, am facut o lista cu cateva tehnici care te vor ajuta sa gasesti cadoul potrivit mult mai repede si sa starnesti doar emotii pozitive in jurul tau.

1. Fii atent la conversatiile zilnice

Incepand de acum si pana in apropierea Craciunului incearca sa asculti activ conversatiile prietenilor sau ale familiei. Fii atent la lucrurile pe care si le doresc, la obiectivele lor pe termen lung, la planuri sau proiecte. Incearca sa afli ce isi doresc si nu isi permit sau ce vor sa faca si nu au avut suficient de mult curaj. De exemplu, daca un prieten iti spune ca i-ar placea sa cante la un instrument muzical, dar nu stie de unde sa inceapa, ii poti oferi cadou un fluier traditional.

2. Nu cumpara ceea ce iti place tie

Doar pentru ca tu ai nevoie de un blender care sa te ajute sa-ti pregatesti mai repede smoothie-ul de dimineata, nu inseamna ca si prietena ta cea mai buna are nevoie de asta. In general, ne este foarte usor sa generalizam si sa consideram ca toata lumea are cam aceleasi nevoi si aceleasi gusturi, in realitate nu este asa. Daca vrei sa iti arti aprecierea, alege un cadou care ii va aduce pe cei implicati mai aproape de visul lor, le va arata sustinere, apreciere si mai ales cunoastere.

3. Arata empatie

Inainte sa cumperi cadoul gandeste-te cum arata o zi din viata prietenilor tai. Care le sunt pasiunile, gandurile obiceiurile. Dupa ce le-ai identificat, imagineaza-ti reactia lor cand vor vedea cadoul. Se vor simti mai apreciati, mai iubiti, se vor bucura sau le va fi indiferent? Gandeste-te la prietena ta careia i-ar placea sa scrie o carte, dar inca nu isi gaseste suficient curaj. Cum ar fi sa-i oferi cadou un stilou si un bilet in care ii spui sa-si urmeze visul?

4. Depune putin efort

Un cadou potrivit reflecta timpul petrecut in cautarea lui, iar, in momentul de fata, timpul este cea mai buna dovada ca iti pasa. Daca alegi un cadou la intamplare din primul magazin cu obiecte decorative de Craciun, asta nu poate decat sa sugereze ca persoana respectiva nu a fost tratata cu prioritate.

Cadourile nu trebuie sa fie lucruri mari sau foarte scumpe ca sa fie apreciate. Gandeste-te ca prin ceea ce oferi tu sa starnesti o emotie,sa trimiti catre o amintire, o gluma interna, un moment amuzant dintre voi, fie sa sustii un vis. Poate sa fie o cana de metal care sa aminteasca de prima data cand ati fost cu cortul, o cana traditionala din ceramica care sa aminteasca de prima vara pe care ati petrecut-o impreuna la bunici, o cutiuta muzicala prin care sa-i spui ca-ti mai aduci aminte melodia pe care v-ati cunoscut, o geanta de calatorii prin care sa-i urezi succes in noua tara in care se muta, un ceainic prin care sa-i amintesti de serile de iarna petrecute la ceai impreuna. De multe ori graba si presiunea timpului ne imping sa alegem cadouri nepotrivite chiar si de Craciun, dar cum ar fi ca anul acesta sa nu mai faci lucrurile pe fuga? Sa faci din timp liste cu idei de cadouri, sa incerci sa faci lucrurile in tihna pentru ca, in Ajunul Craciunului, casa sa se umple de zambete, multumiri si imbratisari.

Nu uita ca un cadou potrivit trezeste respect, uneste relatiile dintre oameni, creeaza noi amintiri si aduce un sentiment de bine care poate ramane alaturi de prietenii tai tot anul. Ca sa te sustinem in demersul alegerii cadoului potrivit, am pregatit pentru tine reduceri si oferte speciale inca de acum, ca tu sa stii din ce alegi.

Idei de cadouri de Secret Santa pana in 100 lei
5 muzee mai putin cunoscute din Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian