Castelul Tepes

5 muzee mai putin cunoscute din Bucuresti

Faci parte dintre acele persoane aflate mereu in cautarea unor locuri noi si inedite? Ei bine, indiferent ca esti turist strain, ca vii din provincie sau esti locuitor al capitalei, trebuie sa stii ca Bucurestiul ascunde o multime de muzee de care, probabil, nici nu ai auzit pana acum, dar pe care trebuie cu siguranta sa le vizitezi. Asa ca, pentru weekend-ul viitor ai programul deja facut!

1.Muzeul Recordurilor Romanesti din Bucuresti este un muzeu privat, unic in lume, ce apartine arhitectului Ion Chirescu. Muzeul adaposteste o colectie impresionanta de fiare de calcat (35.000 de piese), de trivete (15.000 de piese), de timbre (50.000 de bucati), de aparate de fotografiat vintage (5000 de piese) si de tirbusoane (peste 30.000 de piese), motiv pentru care a fost inclus in Cartea Recordurilor.

Fiecare obiect din muzeu are o intreaga poveste in spate, de-a dreptul fascinanta si la care, cu siguranta, nu v-ati astepta. De exemplu, unele tirbusoane erau folosite pentru a deschide sticlutele de parfum sau cu medicamente, iar unele fiare de calcat au fost la inceput din sticla sau lemn, rolul lor fiind nu acela de a netezi, ci de a face cute.

Muzeul Recordurilor Romanesti isi propune sa isi pastreze unicitatea, sa se extinda si sa atinga recordul si cu alte piese.

Conditii de vizitare:

Poate fi vizitat in str. Parfumului 25-27, pe baza unei rezervari facute cu 48 de ore inainte. Grupurile organizate pot vizita muzeul in fiecare zi lucratoare intre orele 10:00 – 16:00. Individual, muzeul se poate vizita in fiecare joi, intre orele 10:00 – 16:00. Pe intreaga durata a vizitei veti fi insotit de un ghid care va va spune povestea fiecarei colectii.

Adresa website:https://museumofromanianrecords.com/

Photo Credit : Art & Craft

2. Muzeul Simturilor din Bucuresti este o experienta unica: va provoaca simturile, chiar si pe cele de care nu stiati ca exista. Muzeul Simturilor este un loc distractiv, educational, nefiresc si rational, care va pune mintea la contributie si va conduce intr-o aventura de neuitat. Veti putea da un sens simturilor voastre si veti descoperi informatii interesante despre creierul uman, stiinta, perceptie si atingere.

Calatoria in cadrul muzeului incepe intr-un labirint, se continua pe o strada aglomerata din Bucuresti, ajungand apoi chiar in mijlocul si linistea naturii. Aventura nu se termina aici: veti descoperi faimoasele globuri Tesla, legenda lui Dracula, veti merge prin binecunoscutul tunel Vortex si surprizele continua.

Muzeul Simturilor ofera peste 40 de exponate plasate in zone diferite, precum: Capul din farfurie, Oglinda care iti schimba infatisarea, Fata Morgana, Camera Infinita, Camera Inversa, Patul cu cuie, Caleidoscop etc.

Conditii de vizitare:

Muzeul este situat in incinta Afi Palace Cotroceni si se poate vizita in fiecare ziintre orele 10:00 – 22:00, cu exceptia zilei de sambata cand muzeul este deschis pana la ora 23:00.

Adresa website:https://www.museumofsenses.ro/

Photo credit: Silviu Pal

3. Muzeul Cailor Ferate Romane din Bucuresti este situat foarte aproape de Gara de Nord si se desfasoara pe 3 sali, cuprinzand machete de trenuri si locomotive de diferite dimensiuni, ceasuri de gara, uniforme, poze si documente istorice. In cadrul muzeului exista o multime de acte oficiale cu semnatura domnitorului Alexandru Ioan Cuza, precum si obiecte personale din biroul inginerului Anghel Saligny.

Atractia muzeului o reprezinta diorama cu trenulete: cea mai mare diorama feroviara din tara, ce reproduce un traseu feroviar real, cu gari, depouri, tuneluri si, pe alocuri, case si personaje. Iar pentru cei care nu au calatorit de multa vreme cu trenul si isi doresc o astfel de experienta, exista un vagon amenajat, unde locul ferestrei este tinut de un ecran prin care ruleaza peisaje, ca si cum te-ai afla intr-o calatorie reala.

Piesele expuse in muzeu au fost colectionate incepand cu anul 1953 si, in prezent, ilustreaza o parte importanta din istoria cailor ferate din Romania.

Conditii de vizitare:

Accesul in muzeu se face fie din Calea Grivitei 193 B, fie pe la intrarea de la linia 14 din Gara de Nord si se poate vizita de miercuri pana duminica intre orele 10:00 – 16:00.

Adresa web:https://www.facebook.com/muzeulcfr/

Photo credit: Mira Kaliani

4.Muzeul de Arta Nicolae Minovici este situat pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti si a fost ridicat in anul 1905, initial pentru a-i servi ca vila de odihna proprietarului, un important medic de la inceputul secolului XX, Nicolae Minovici. Un an mai tarziu insa destinatia cladirii este schimbata si, sub indrumarea arhitectului Cristofi Cerchez, vila este transformata intr-un veritabil muzeu de arta etnografica romaneasca.

Astazi,Muzeul de Arta Nicolae Minovici isi atrage vizitatorii cu un parc splendid, o oaza de liniste si relaxare, departe de agitatia centrului bucurestean. Cladirea muzeului este un monument remarcabil pentru stilul neoromanesc si adaposteste obiecte de arta nationala, de la ceramica si textile traditionale pana la pictura contemporana.

Conditii de vizitare:

Muzeul se gaseste pe str. Dr. Nicolae Minovici nr.1 si se poate vizita de miercuri pana duminica intre orele 10:00 – 18:00.

Adresa web:https://muzeulbucurestiului.ro/muzeul-nicolae-minovici.html

Photo credit:www.locuridinromania.ro

5.Muzeul Frederic si Cecilia Storck din Bucuresti cuprinde creatiile unei intregi familii de artisti si a fost construit intre anii 1911-1913 de sotii Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck, dupa propriile planuri, separandu-si insa spatiul de lucru de spatiul de locuit. Frederic Storck a fost un sculptor renumit, profesor la Scoala de Belle-Arte din Bucuresti, iar Cecilia Storck, pictorita, a fost prima femeie profesor intr-o academie de arte, de stat, din Europa si cea care a dezvoltat un nou gen artistic in Romania: pictura murala.

Ideea intemeierii casei, devenita astazi muzeu, i-a apartinut insa lui Karl Storck, autorul primei sculpturi monumentale din Bucuresti, tatal lui Frederic si al lui Carol Storck, carora le-a transmis dragostea pentru arta si sculptura.

In cadrul Muzeului Storck veti putea admira lucrari de pictura murala si sculptura, la care se adauga alte obiecte de colectie precum plachete, monede antice, icoane si medalii lucrate in bronz.

Muzeul Storck este un adevarat monument de arhitectura ce nu trebuie ratat in timpul plimbarii voastre prin Bucuresti.

Conditii de vizitare:

Muzeul Storck se gaseste aproape de Piata Victoriei, pe str. Vasile Alecsandri nr.16. Se poate vizita de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00.

Adresa web:https://muzeulbucurestiului.ro/muzeul-storck.html

Photo credit: www.adrianka.ro

4 metode care te vor ajuta sa alegi cadoul potrivit de Craciun!
Interviu cu Lavinia Maier – Chef si proprietar restaurant Reliva, Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian