Cutie - Pictura motive florale

Flori, baieti si fete, Art&Craft si Dragobete

Dragostea – una dintre cele mai miscatoare sentimente ale omului, una dintre cele mai puternice si frumoase simtiri, de multe ori capabila sa miste si muntii din loc, ramane pentru om o traire de neinlocuit. Aceasta nu putea ramane fara o sarbatoare a sa, iar in cultura romaneasca poarta numele deDragobete, fiind insemnata de traditii vechi si semnificatii adanci.

Nepracticata vreme de o jumatate de secol, ziua lui Dragobete – Zeul tineretii, al veseliei si al iubirii, este in prezent sarbatorita de indragostiti pe data 24 februarie, pentru a ramane impreuna fericiti pana la primavara urmatoare. De asemenea, aceasta sarbatoare reprezinta sfarsitul iernii si inceputul primaverii.

Dragobete (numit si „Cap de Primavara”, „Navalnicul” sau „Logodnicul Pasarilor”) este un personaj preluat de la vechii daci, iar asemenea lui Eros si Cupidon, acesta a devenit cu timpul protectorul tinerilor si patronul iubirii. Urmand firul legendelor populare, Dragobete nu era nimeni altul decat fiul babei Dochi, un flacau chipes si iubaret, care seducea fetele care ii ieseau in cale.

Foto credit

Simbolistica Dragobetelui este bogata si presarata de povesti aparte, insa cea mai interesanta este aceea ca in ziua de sarbatoare, pasarile isi gaseau perechea si isi faceau impreuna cuiburi noi. Asemenea fapturilor necuvantatoare, obiceiul de ati gasi sufletul pereche si de a te logodi cu persoana iubita a fost preluat si pe plaiurile mioritice.

Conform zicalei din folclorul romanesc, „Dragobetele saruta fetele”, in aceasta zi baietii obisnuiau sa urmareaca fetele pe care le indrageau si le sarutau in vazul lumii. Astfel, cei care participau la sarbatoare si respectau traditia, erau considerati a fi binecuvantati si aveau parte de belsug si fericire in acel an.

Foto credit

Astazi, sarbatoarea este prezenta in aproape orice colt al tarii, iar tinerii indragostiti aleg sa isi daruiasca cadouri si flori, dar mai ales sa isi marturiseasca dragostea nemarginita. Desi obiceiurile stravechi s-au pierdut,noi credem ca aceasta celebrare este una dintre cele mai frumoase traditii romanesti, in care se impletesc sentimentele omului cu ritmurile naturii.

Fie ca iubesti sau esti in cautarea sufletului pereche, alege ca de Dragobete sa surprinzi placutpersoana speciala din viata ta. Iata cateva idei de cadouri pe care le poti achizitiona cu usurinta de pe site-ul Art&Craft sau din magazinele noastre din aeroporturi:

Pralinele din martipan cu crema de visine vor fi intotdeauna o alegere perfecta alaturi de un buchet de flori.

Un dar fara o declaratie de dragoste parca nu este complet, nu-i asa? Portofelul Kisses from Transylvania indeplineste ambele dorinte si se remarca prin citatul din romanul Dracula de Bram Stoker: „I have crossed oceans of time to find you”.

Un dar fara o declaratie de dragoste parca nu este complet, nu-i asa? Portofelul Kisses from Transylvania indeplineste ambele dorinte si se remarca prin citatul din romanul Dracula de Bram Stoker: „I have crossed oceans of time to find you”.

Nu in ultimul rand, daca pretuiesti obiectele traditionale, iti propunem setul de mascote folclorice din diferite zone ale tarii sau o cutie din lemn de cires personalizata, lucrata manual si special creata pentru pastrarea obiectelor personale.

Mult spor la cumparaturi si nu uita sa daruiesti dragoste zilnic!

Amintirile din copilarie – obiecte traditionale integrate in stilul caminului tau
Primavara insemnata de traditii si superstitii romanesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian