Iasi Happy Tour si Art & Craft

6 orase din Romania pe care trebuie sa le vizitezi

Intotdeauna este binevenita o vacanta, fie ca ne dorim relaxare, liniste sau sa descoperim locuri noi, dar mai mereu ne lovim de intrebarea „unde mergem?”. Desi avem o intreaga tara la dispozitie, cu siguranta nu am explorat-o nici pe jumatate. Si pentru ca nu e niciodata tarziu sa fii turist in Romania si sa strabati tara din lung in lat, ne-am gandit sa iti oferim cateva recomandari pentru o vacanta de vis.

In campania noastra „Art & Craft si Happy Tour promoveaza Romania” alaturi de sase bloggeri iubitori ai meleagurilor romanesti am descoperit cateva orase care merita macar o data vizitate. Diana Cosmin, Ioana Grama, Iulia Ionescu, Cristina Stoica, Marian Craciun si Andreea Chirila iti reamintesc placerea de a fi turist in Romania.

Iata cele sase oraserecomandate de acestia:

1. Sinaia, orasul de suflet al Dianei Cosmin

Sinaia Fine Society

Supranumita Perla Carpatilor, statiunea montana Sinaia este destinatia ideala pentru a surprinde istoria vremurilor monarhice ale Romaniei, dar si frumusetea pitoreasca a peisajelor.

Sinaia Fine Society

Daca esti pentru prima data aici nu trebuie sa ratezi: Vechea gara regala unde vei regasi expozitia de trenulete si opere ale lui Alberto Drera, Castelul Peles cu secretele lui fascinante, Vila Luminis – casa preferata a compozitorului George Enescu, Stana Regala si Poiana stanei, dar si Stancile Franz – Joseph, un punct panoramic din care poti admira toata Valea Prahovei.

2. Cluj-Napoca alaturi de Ioana Grama

Cluj-Napoca

Un mozaic, un mix de culturi, de valori si de perioade de timp contrastante ce par sa se fi contopit in inima Ardealului sau ceea ce este numita astazi, capitala culturala si economica – Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca Happy Tour si Art & Craft

Un oras boem, dar in acelasi timp efervescent in care nu trebuie sa ratezi Gradina Botanica, Piata Muzeului unde poti vedea Biserica Franciscana si Obelixul Carolin, iar Cetatuia este locul unde te poti bucura de o minunata priveliste panoramica a orasului. De asemenea, daca iubesti sa admiri si sa te relaxezi in natura, Parcul Central, dar mai ales Lacul Gilau sunt doua obiective turistice de neratat.

Cluj-Napoca Happy Tour si Art & Craft

3. La pas prin Iasi cu Andreea Chirila

Iasi Happy Tour si Art & Craft

Fie ca alegi sa admiri centrul, parcurile si strazile sale sau sa vizitezi monumentele istorice, din Iasi niciun turist nu va pleca dezamagit. Fosta capitala Moldovei are o frumusete surprinzatoare si acopera toata gama de interese ale vizitatorilor.

Iasi Happy Tour si Art & Craft

De la impozantul Palat al Culturii, frumoasa bosdeuca a lui Ion Creanga,Parcul Copou cu teiul lui Mihai Eminescu, picturile lui Sabin Balasa din Universitatea Alexandru Ioan Cuza, pana la Teatrul National, Palatul Roznoveanu si Mitropolia Moldovei si Bucovinei, toate acestea te pot purta intr-o calatorie in timpului de alta data.

Iasi Happy Tour si Art & Craft

4. Marian Craciun prezinta Sighisoara, orasul medieval de basm

Un loc autentic, plin de mostenire istorica si vechime, unde stradutele inguste si pietruite te fac sa te reintorci in timpul cetatilor medievale, iar povestile te fascineaza, aceasta este Sighisoara.

Orasul unde s-a nascut Vlad Tepes se mandreste cu o multitudine de puncte de atractie: Turnul cu Ceas, Scara Scolarilor, Casa lui Vlad Dracul, Biserica Manastirii Dominicane sau Scoala din Deal, toate acestea confera unicitate fiecarei vacante petrecute aici.

5. Plimbare in Timisoara cu Iulia Ionescu

Cunoscut drept „Orasul de pe Bega”, Timisoara este unul dintre orasele cu cele mai bogate patrimonii culturale si arhitecturale din Romania. Fie ca iti doresti sa strabati la pas piatetele boeme, sa admiri cladirile si palatele pline de istorie sau sa te plimbi prin parcurile ce sunt adevarate oaze de liniste, orasul acopera o gama vasta de interese a tuturor iubitorilor de calatorii.

Daca ai ocazia sa ajungi aici nu trebuie sa ratezi: Centrul orasului, Piata Unirii, Piata Libertatii, Parcul Rozelor, Bastionul Maria Theresia sau Muzeul Satului Banatean.

6. Viziteaza Alba Iulia alaturi de Cristina Stoica

Locul unde s-a semnat actul de Unire al Principatelor Romane, Alba Iulia este unul dintre cele mai vechi orase din Romania ce debordeaza de istorie.

Aici poti calatori concomitent in trei perioade istorice diferite datorita celor patru trasee destinate vizitatorilor: Traseul celor trei fortificatii, Traseul Portilor Cetatii, Traseul Eroilor Neamului sau Traseul de Nord.Printre atractiile orasului se numara si Muzeul Unirii, Catedrala Ortodoxa unde Maria si Ferdinand au fost incununati ca suverani ai Romaniei Mari, dar si Obelixul lui Horia, Closca si Crisan.

Cu siguranta ai descoperit o noua locatie de vizitat, iar noi iti spunem de pe acum drum bun si spor la facut bagaje!

Traditii si superstitii pentru noaptea de Anul Nou
Amintirile din copilarie – obiecte traditionale integrate in stilul caminului tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian