Stim cu totii cat de greu este in zilele noastre sa pastram traditiile si mestesugurile romanesti, sa le ducem mai departe din generatie in generatie asa cum obisnuiau strabunii nostri si, mai ales, sa le promovam. Cu toate ca astazi au inceput sa fie din ce in ce mai apreciate si mai cautate produsele traditionale si handmade, mesterii nostri populari au ramas intr-un con de umbra, neavand posibilitatile si resursele necesare pentru a beneficia de expunerea si vizibilitatea pe care ar merita-o.
Stim cata munca si cata rabdare se ascunde in spatele muncii lor, cat talent, cata iscusinta si cat timp investit. Stim ca realizarea broderiei unei ii poate dura chiar si o luna de zile si ca procesul de incondeiere a oualor este extrem de solicitant si de migalos.
Din acest motiv, noi, echipa Art&Craft, am decis sa sustinem mesterii populari si sa ii ajutam sa isi promoveze si comercializeze produsele, constienti fiind ca fara sprijinul nostru munca lor ar fi in zadar.
Pe langa faptul ca de ani de zile avem oameni dedicati, care merg frecvent direct la mesterii populari acasa, pentru a alege cele mai frumoase produse pentru magazinele Art&Craft din aeroporturi si pentrumagazinul online, noi am hotarat, incepand cu luna ianuarie 2016, sa facem o serie de drumetii prin tara si sa realizam fotografii si video cu procesul de executare a produselor mesterilor populari, materiale ce vor fi utilizate pentru promovarea acestora si pentru a arata autenticitatea si unicitatea produselor traditionale.
Am inceput cu zona Bucovinei, unde am fost fascinati sa descoperim cum se tese o ie, manual sau la razboiul de tesut, cum se sculpteaza obiecte in lemn, cum se modeleaza lutul pentru a da nastere unor vase superbe din ceramica sau cum se incondeiaza ouale, in diverse tehnici: ceara, vopsea, ceara si vopsea.
In luna aprilie ne continuam drumetia la Horezu si Ponoarele. Pana atunci, va invitam sa va abonati la canalul nostru de youtube si sa urmariti pagina noastra deFacebook
Toate produsele prezentate se gasesc in magazinele din aeroporturile din Otopeni, Sibiu si Targu Mures si pewww.artandcraft.ro.