Cutie - Pictura motive florale

Cand se sarbatoreste Sfanta Maria?

Cele doua sarbatori dedicate Sfintei Maria, 15 august si 8 septembrie, sunt date importante pentru crestinii ortodocsi, insa de cele mai multe ori acestea creeaza confuzie atunci cand vine vorba de serbarea onomasticii celor care poarta nume derivate din Maria. Iata care sunt semnificatiile celor doua sarbatori, dar mai ales care este data cand poti celebra si transmite urari sarbatoritilor.

15 august, Ziua Adormirii Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare, asa cum este numita in popor, este cea care marcheaza sfarsitul vietii pe pamant a Fecioarei Maria si inaltarea Sa la Cer. De asemenea, aceasta sarbatoare face trecerea de la vara la toamna, iar marinarii celebreaza Ziua Marinei sau ziua ocrotitoarei lor. Putini stiu insa ca aceasta zi nu este prilej de sarbatoare, nu se spune “La multi ani”, ci este mai degraba ziua in care ne rugam, iar gandul ne zboara la cei care nu mai sunt langa noi.

Astfel, cei botezati Maria, Marin, Mariana, Marinela sau Marian ar trebui sa isi serbeze ziua numelui pe 8 septembrie. Cunoscuta drept Sfanta Maria Mica sau ziua Nasterii Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care incepe la 1 septembrie. Este un eveniment celebrat atat de Biserica Ortodoxa, cat si de cea Romano-Catolica, dar mai ales este ziua in care ii putem sarbatori pe cei cu nume sfant. Fie ca alegem sa le daruim timpul si atentia noastra, intotdeauna un cadou va fi intotdeauna apreciat.

Un dar aparte aduce mereu bucurie si devine o amintire frumoasa, iar daca ai ramas in pana de idei si nu stii ce sa alegi, iata cateva idei:

Special pentru doamne, un obiect vestimentar ce dateaza de sute de ani poate reprezenta un cadou unic – ia traditionala cu motive florale, autentic romanesca si realizata manual, cu siguranta va avea un loc de cinste in orice garderoba.

Ie traditionala romaneasca

Vesela este intotdeauna binevenita in orice bucatarie. Asadar, fie ca optezi pentru oFarfurie din ceramica de Corundmodel floare sau o Sticla din ceramica de Corund cu maner- Albastru, acestea vor impresiona sarbatoritii prin designul si cromatica lor specifice comunei Corund dinjudetul Harghita.

Sticla din ceramica de Corund Farfurie din ceramica de Corund

Cutia cu amintiri este potrivita pentru un cadou de durata, care odata daruita, se va pastra in amintirea celor dragi. Atat cutia rotunda din lemn – tarancuta cu ulcior, cat si cutia – Pictura motive florale, sunt realizate manual de mesteri populari, in culori ce iti bucura privirea.

Cutie rotunda din lemn - tarancuta cu ulcior Cutie rotunda din lemn - tarancuta cu ulcior

Cutie - Pictura motive florale Cutie - Pictura motive florale

Back to school: 6 articole pentru ca micutul tau sa fie pregatit de scoala
Art&Craft sustine mesterii populari din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian