Muzee neobisnuite din Romania

O vizita la muzeu poate fi extrem de interesanta, mai ales daca in locul unui muzeu clasicalegem ceva inedit. Am facut un mic research si am descoperit 4 muzee mai putin obisnuite din Romania, pe care trebuie neaparat sa le vizitati.

Muzeul aurului din Bradeste singurul muzeu al aurului din Romania si a luat fiinta in 1896, cand un geolog neamt a strans cateva piese gasite in minele din zona Muntilor Metaliferi.Colectia muzeului cuprinde:

Aur, intr-o ipostaza inedita, aceea de minereu;

Obiecte arheologice descoperite in zona Brad, care atesta existent omului de acum 5000 de ani si a unei activitati de extragere a aurului de acum 2000 de ani;
Zacaminte din zona Bradului in forme spectaculoase: plante, animale, aripi de pasare etc.;
800 de exponate provenind dintr-o multime de tari, organizate pe criteria stiintifice.

Muzeul Aurului poate fi vizitat de marti pana duminica intre orele 9:00-17:00 si se gaseste pe Strada Independentei 3, Brad, judetul Hunedoara.

Muzeul ceasului din Ploiesticuprinde o colectie impresionanta de ceasuri, adevarate opere de arta, realizate de mesteri importanti din Europa.

Muzeul dateaza din 1963 si a fost organizat din initiativa profesorului N. I. Simache ca sectie a Muzeului de Istorie.

In prezent, muzeul dispune de 1000 de piese, expuse in parte, printre acestea regasindu-se: ceasuri cu mecanisme muzicale, ceasuri care au apartinut unor personalitati (Mihail Kogalniceanu, Theodor Aman, I. L. Caragiale, A.I. Cuza etc), ceasuri distractive, ceasuri cu diverse indicatii in afara orelor.

Muzeul este situat pe strada Nicolae Simache nr. 1 din Ploiesti.

Muzeul Cinegetic de la Posadaeste foarte frumos amenajat si reda intocmai atomsfera mediului natural in care au fost vanate exponatele. Aici puteti vedea o colectie remarcabila de opera de arta, trofee de vanatoare, obiecte cu specific vanatoresc si arme specific diverselor etape ale evolutiei umane.

Muzeul este situat pe malul stang al raului Prahova, in cartierul Posada al orasului Comarnic, la 4 km de Sinaia si poate fi vizitat de marti pana duminica intre orele 9:00-17:00.

Muzeul aviatiei din Bucurestieste unul dintre muzeele ce nu trebuie ratate.

Este ideal de vizitat vara, deoarece inauntru este racoare si atmosfera este una relaxanta.

Aici veti putea admira avioane, uniforme si insemne oficiale ale Fortelor Aeriene Romane dupa Al Doilea Razboi Mondial, obiecte personale ale lui Henri Coanda si Aurel Vlaicumachete reprezentand aviatia romaneasca la inceputurile lui Vuia, progresele lui Vlaicu si succesul lui Coanda.

Muzeul aviatiei se gaseste pe str. Fabrica de Glucoza 2-4 din Bucuresti si poate fi vizitat de marti pana vineri intre orele 9:00-16:00 si in weekend intre orele 10:00-17:00.

What you didn’t know about Christmas: customs and superstitions
O calatorie pe plaiuri maramuresene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian