Macca Vilacrosse

Ce poate face un turist in Bucuresti!

Daca esti pentru scurt timp in Bucuresti si nu stii cum sa-ti planifici ziua in asa fel incat sa cuprinzi cat mai multe activitati, noi iti propunem un itinerariu potrivit pentru o zi de neuitat in Bucuresti.

Incepe-ti ziua neaparat din centrul Bucurestiului, de la Piata Unirii si bineinteles cu micul dejun. Pentru ca micul dejun sa fie cat mai „traditional” bucurestean, trebuie sa mananci covrigi calzi. Poti incerca orice simigerie de la colt de strada, dar cele mai renumite sunt cele de la Luca si cele de la Petru. Ambele au o gama larga de produse inedite si renumite.

Dupa mic dejun ramai in zona si bucura-te de centrul vechi in liniste, fara aglomeratia si galagia din fiecare seara. Aici poti admira Palatul BNR, una dintre cele mai impunatoare si frumoase cladiri din centrul vechi si Palatul Voievodal Curtea Veche, care este cel mai vechi monument medieval din Bucuresti si il poti gasi tot in centrul vechi pe strada Franceza. Un alt loc care merita vizitat este Libraria Carturesti, care este considerata una dintre cele mai frumoase librarii din lume si pe buna dreptate interiorul ei fiind unul cu totul aparte. Pe calea Victoriei, cum iesi din centrul vechi, vei vedea Palatul CEC, o adevarata minune arhitecturala care nu trebuie ratata.

Bineinteles nu poti pleca din centrul Bucurestiului pana ce nu ajungi la Palatul Parlamentului (Palatul lui Ceausescu cum il numesc multi turisti straini 🙂 ), in drum spre el poti admira si Palatul Justitiei o cladire impunatoare de langa raul Dambovita. La Palatul Parlamentului poti sa faci turul turistic pentru a putea admira de la balcon intregul Bulevard Unirii, dar si intregul oras de pe acoperisul acestuia.

La pranz incearca mancarea preferata a unui bucurestean 🙂 : shaorma. Desi sunt multe locuri unde poti gasi acest tip de mancare, cele mai populare restaurante sunt Dristor Kebab si Calif. Cele doua au un stil diferit de a face shaorma, doar dupa o comparatie poti sa-ti dai seama ce preferi, nu exista cale de mijloc in care sa-ti placa ambele stiluri 🙂 .

Dupa pranz trebuie sa ajungi in Parcul Herastrau, parc ce gazduieste si Muzeul Satului. Aici poti sa te plimbi printre casele vechi construite dupa diferite stiluri arhitecturale ale caselor de la tara din diferite regiuni ale Romaniei. Pentru a face plimbarea prin parc si mai placuta poti inchiria o bicicleta sau chiar o hidrobicicleta pentru a te plimba si pe imensul lac din interiorul parcului. Daca vrei poti sa te relaxezi la o bere la Beraria H, adapostita intr-o cladire imensa si organizata intr-un mic orasel (Orasul cu Chef de Viata).

Cina o poti lua la cel mai faimos restaurant din Bucuresti: Carul cu Bere. Pe langa mancarea gustoasa te poti bucura si de frumusetea locului. Ai grija insa sa iti faci rezervare din timp, mai ales daca este weekend. Si daca ti-a mai ramas energie,localurile din centrul vechi te asteapta cu portile deschise si iti vor asigura o seara de neuitat.

De suveniruri nu-ti face griji, le poti achizitiona direct din Aeroprtul Otopeni de la magazinul Art&Craft Design sau de pe site-ul www.artandcraft.ro

Recomandarile Art&Craft pentru weekend-ul acesta
What you didn’t know about Christmas: customs and superstitions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian