Macca Vilacrosse

Destinatie de weekend: Alba Iulia

Cand auzim de orasul Alba Iulia, ne gandim la Marea Unire a Romaniei, de la 1 decembrie 1918, acest oras avand o semnificatie aparte pentru romani. Dar poate putini dintre noi ne gandim la Alba Iulia ca atractie turistica. In cele ce urmeaza vreau sa va prezint cateva locuri din Alba Iulia, care cu siguranta va vor convinge sa vizitati acest oras minunat.

Cetatea Alba Carolina

Este una dintre putinele cetati din Estul Europei construita in stil Vauban (numit asa dupa Sébastien Le Prestre, Marchiz de Vauban un mare maresal si inginer militar din Franta ). Aceasta cetate a fost construita in timpul stapanirii habsburgice din Transilvania si este considerata si acum cea mai impresionanta cetate de acest tip din Sud-Estul Europei. Cetatea sub forma de stea are sapte bastioane si este construita din caramida, piatra de cariera si din ruinele vechilor cetati romane. Zidurile au 3 metri grosime la baza si 1,20 metri la varf. Cetatea a fost restaurata, impreuna cu cele 7 porti de acces, care au o frumusete aparte.

Centrul de Echitatie

Situat in interiorul Cetatii, centrul de echitatie va ofera o optiune interesanta de a va petrece timpul liber. Conditiile moderne si faptul ca in acest centru copiii pot calari, indiferent ca sunt incepatori sau experimentati, implica intreaga familie intr-o experienta de neuitat. Totodata, puteti incerca o plimbare cu trasura pe strazile Cetatii, pentru a intra in atmosfera istorica a orasului.

Palatul Principilor

Acest Palat dateaza inca din secolul XV, fiind chiar resedinta voievodului Mihai Viteazul intre anii 1599 si 1600. Desi este inchis pentru un program amplu de restaurare, cladirea merita admirata, mai ales pentru ca se intinde pe o suprafata de 16.000 de metri patrati. In zona putem vizita si cele doua catedrale din Alba Iulia. Cea ortodoxa, numita si Catedrala Reintregirii, aici fiind incoronati Regele Ferdinand I si Regina Maria, pe 15 octombrie 1922. Cea catolica, Sfantul Mihail, cu un turn de 62 de metri si o vechime de aproape o mie de ani, fiind considerata cel mai valoros monument de arhitectura romanica din Transilvania.

Biblioteca Batthyaneum

Denumita asa dupa Batthyany Ignac, Episcop al Marelui Principat al Transilvaniei, cel care a fondat-o. Cladirea care gazduieste biblioteca a apartinut anterior Bisericii Trinitariene, construita la 1719 in stil baroc. Biblioteca gazduieste colectii impresionante de carti si manuscrise vechi si rare donate de episcop, fiind un adevarat sanctuar de carte rara, care numara circa 64.000 de unitati bibliografice. Majoritatea manuscriselor medievale de tip occidental, de pe teritoriul Romaniei, se afla aici.

Acestea sunt doar cateva atractii turistice de care va puteti bucura daca vizitati Alba Iulia. Daca va decideti sa stati un weekend intreg in Alba Iulia, va recomand sa luati orasul „la pas”, pentru a-l admira in intregime. Toate aceste locuri si multe alte surprize va vor garanta un weekend reusit plin de cultura si istorie.

Biserica Fortificata si Cetatea de la Saschiz
Recomandarile Art&Craft pentru weekend-ul acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian