Cutie - Pictura motive florale

Legendele lunii Aprilie

Cea de-a patra luna a anului, care aduce soare si culoare, isi are originea din limba latina (Aprilis), provenind din cuvantul latinesc aperio, care inseamna a deschide, iar motivele sunt destul de evidente, deoarece infloresc si inverzesc copacii, se deschide sezonul gradinaritului si al agriculturii, iar toate vietuitoarele si insectele ies la iveala pentru a se bucura de soare.

Photo Credit

In folclorul romanesc, luna aprilie are numele de prier, florariu sau traista-n bat. Insa, cea mai cunoscuta denumire este prier, intrucat zilele calduroase ale acestei luni erau considerate „prielnice” inceperii noului an agricol.

Photo Credit

De aceea, in aceasta luna, activitatile de semanat pamantul continua, campul se inchide, ceea ce inseamna ca animalele nu mai au voie sa pasca libere, se formeaza turmele, se tund oile inainte de a fi urcate la munte si se construiesc sau se repara tarcurile, grajdurile si oboarele pentru vite.

Photo Credit

Natura are importanta mare in credintele populare, de aceea se spune ca daca va fi negura, la rasarit, acesta e semn bun pentru anul in curs, iar daca in luna aprilie va tuna si fulgera, atunci satenii nu vor trebui sa se teama de venirea gerului.

Photo Credit

Aprilie este plina de evenimente, mai ales ca, de cele mai multe ori, Pastele, sarbatoare cu data mobila, se desfasoara in luna aceasta. De asemenea, sarbatorirea Sfantului Ghoerghe, pe data de 23 aprilie, aduce o serie de traditii, superstitii si obiceiuri.

Photo Credit

Iar, pentru a marca aceasta sarbatoare, in ziua de 23 aprilie, crestinii pun la portile caselor crengute de fag si manunchiuri de iarba verde, fiindca, in folclor, se sustine ca Sfantul Gheorghe vine pe pamant si isi leaga calul de un stalp al portii pentru a paste iarba.

Photo Credit

Voi ce legende cunoasteti despre luna aprilie?

Tu stii ce semnificatii au obiceiurile si traditiile pascale?
Lunile anului – nestemate cu semnificatii aparte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian