Primavara este anotimpul care revitalizeaza atat natura, cat si starea de spirit a oamenilor. Inflorirea copacilor, verdele care imbraca toate locurile, chiar si orasele, si prospetimea aerului invaluit de mireasma florilor, acestea sunt senzatiile care aduc un plus de energie oricui.Si pentru a te bucura cum se cuvine de frumusetile naturii, in prag de primavara, noi, la Art & Craft, va recomandam cateva locuri din Romania, numai bune de vizitat in anotimpul infloritor.
1. Lacul Izvorul Muntelui, judetul Neamt
Pentru ca apa incadreaza perfect natura verde, iar lacurile despica muntii si campiile intr-un mod mistic, recomandam o mica excursie de la barajul Bicaz pana in satele asternute de-a lungul lacului, pentru a avea parte de un strop de autenticitate
Stiati ca Lacul Bicaz, avand punctul de plecare din orasul Bicaz, are o suprafata de 32,6 km² si s-a format dupa construirea barajului Bicaz, intre anii 1950 si 1960? Pe langa frumusetea deja stiuta a lacului, ce isi schimba culoarea in functie de temperatura si adancimea apei – de la verde ca smaraldul pana la un bleu cristalin – peisajul este unul fermecator si datorita naturii verzi aflate la umbra masivului Ceahlau. Un alt aspect interesant legat cu Lacul Bicaz, zis si Izvorul Muntelui, este faptul ca valea in care acesta se afla face parte din drumul Vitoriei Lipan in cautarea sotului ei, consemnat in romanul Baltagul, scris de Mihail Sadoveanu.
Acum, unele sate nu mai exista din cauza construirii barajului, insa cele ramase ascund povesti rustice si privelisti exceptionale care ne trimit cu gandul la copilarie. Pentru cei nostalgici este alegerea perfecta!
2. Lacul Tarnita, judetul Cluj-Napoca
Situat la cativa kilometri de orasul Cluj-Napoca, lacul Tarnita este asezat langa statiunea Gilau si are o suprafata de cca. 215 ha si o lungime de peste 8km. Este una dintre cele mai apreciate zone turistice Clujene.
Aici, cele mai intalnite activitati pentru perioada primaverii sunt pescuitul si plimbarile cu barca, activitati care completeaza perfect starea de liniste care este indusa de verdele smarald al dealurilor, imbracate de copaci si culoarea cristalina a lacului.
Daca sunteti echipati cu haine corespunzatoare si adrenalina, va invitam la un traseu destul de lung, de 18 km, indicat si pentru cei cu o conditie fizica medie, pana la Piatra lui Lucaci. Garantam ca privelistea pe care o veti surprinde la destinatie va merita tot efortul depus!
3. Poiana Narciselor, Dumbrava Vadului, judetul Brasov
Cu o floare nu se face primavara, dar cu o vizita la Poiana Narciselor, da! Asadar, ultima destinatie pe care va recomandam sa o vizitati este Poiana Narciselor, situata in judetul Brasov, comunaSercaia, pe teritoriul satuluiVad.
Intreaga vale din Dumbrava Vadului este acoperita de un adevarat covor de narcise care surprind atat vizual, cat si prin mirosul imbietor. Locul este o rezervatie naturala, o arie protejata de interes national, alcatuita din padure de stejari si poieni cu narcise.
Daca doriti trairi autentice rurale, e bine de retinut faptul ca, in fiecare an, la 21 mai, de sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena, in poiana se organizeaza Festivalul Narciselor, un festival de etnologie si folclor, insotit si de o mare serbare campeneasca a satenilor din zona.
Speram ca v-am inspirat cu propunerile noastre si ca veti avea parte de vacante incarcate de frumos!☺