Macca Vilacrosse

Ceramica de Baia Mare – Familia Bledea

Dupa ce v-am povestit de familia Sitar si stilul lor de olarit, asa cum am promis, revenim cu povestea familiei Bledea, cea de-a doua familie reprezentativa pentru Ceramica de Baia Mare. Maestrul Zaharie Bledea este cel care a facut faimos acest nume atunci cand s-a hotarat sa reconditioneze atelierul socrilor sai, sotia lui fiind fiica de olar.

Prin ce se caracterizeaza ceramica de Baia Mare?

Originalitatea este punctul cheie atunci cand vine vorba de ceramica familiei Bledea. Ceramica patinata reprezinta metoda revolutionara pe care familia Bledea a implementat-osi prin care a reusit sa obtina singurul brevet de inventator de ceramica romaneasca. Toate produsele sunt lucrate manual si sunt creatii autentice, ele diferentiandu-se de alte stiluri de olarit.

Pe langa faptul ca aceste produse au o frumusete aparte, ele sunt si foarte practice. Pot fi folosite in cuptorul cu microunde, masina de spalat vase si la gatit, de aceea aceste vase sunt populare in randul hotelurilor si restaurantelor care vor sa ofere un plus de autenticitate si traditie serviciilor pe care le pun la dispozitia clientilor. Totodata, produsele mestesugite de familia Bledea sunt expuse in nenumarate muzee din tara si in casele unor mari personalitati ale lumii, chiar si in palatul Reginei Elisabeta a II-a.

Pe langa ceramica patinata, familia Bledea produce si ceramica traditionala, decorata cu motive inspirate din natura, traditia locala si din tara, care este la fel de renumita.

Pasiunea pentru olarit, imbinata cu traditie si originalitate, au facut dinfamilia Bledea simbolul ceramicii din Baia Mare, contribuind la tezaurul national al Romaniei si la cultura traditionala. Prin frumusetea si calitatea produselor mestesugite, aceasta familie a adus renume Romaniei si zonei Maramuresului, fiind si onorata cu peste 280 de premii nationale si internationale.

Pe site-ul nostru puteti gasi o gama variata deobiecte din ceramica de Baia Mare, realizate cu mare maiestrie de Maestrul Zaharie Bledea si familia lui. Astfel, puteti detine un produs 100% original si autentic, creat cu pasiune si dragoste.

Ceramica de Baia Mare – mesterul Cornel Sitar
Ceramica de Corund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian